Griekse Gevulde Paprika’s met Kipgehakt en Orzo uit de Airfryer

airfryer-griekse-gevulde-paprika-header

Ontdek een heerlijk Grieks gerecht rechtstreeks uit de Airfryer! Deze gevulde paprika’s met sappig kipgehakt, verse tomaat, kruidige orzo en verfrissende munt zullen je smaakpapillen verwennen.

Laat je Lekker Inspireren op FrituurGezond.nl!

 

Ingrediënten:

  • Rode ui
  • Knoflook
  • Kipgehakt (kipburger gebruikt)
  • Tomaat
  • Verse munt
  • Peterselie
  • Oregano
  • Tijm
  • Piment poeder
  • Nootmuskaat
  • Kaneel
  • Peper en zout
  • Orzo
  • Groentebouillon
  • Crème fraîche
  • Parmezaanse kaas of feta
  • Paprika’s
 

Bereidingswijze:

  1. Zet je airfryer op 180 graden.
  2. Fruit in olie rode ui en knoflook in een bakvorm in je airfryer (2-4 min)
  3. Zet je airfryer op 200 graden.
  4. Voeg kipgehakt toe en bak tot het gaar is. (6-8 min)
  5. Meng tomaat, verse munt, peterselie, oregano, tijm, piment poeder, nootmuskaat, kaneel, peper en zout erdoor.
  6. Voeg orzo toe met groentebouillon tot alles net onderstaat en kook tot de orzo gaar is. (10 min)
  7. Meng een schepje crème fraîche door de vulling. (5 min)
  8. Vul halve paprika’s met het mengsel en top af met Parmezaanse kaas of feta. 
  9. Doe in een bakvorm met een laagje water en bak tot de paprika’s beginnen te bruinen. (6-10 min)

De baktijden hangen af van jouw airfryer. Kook het een beetje op gevoel! Eetsmakelijk! Serveer met een frisse salade voor een complete maaltijd.

 

 

Meer Airfryer Inspiratie

Bekijk alle airfryer recepten.

Scroll naar boven